Om museet

Om oss


I vackra Kummelnäs i Nacka i skulptören Torsten Renqvists verkstad, är ett litet museum över de skulptörens alla hantverk under uppbyggnad.


I verkstaden demonstreras olika material och de olika arbetssätt, verktyg och processer som är knutna till en skulptörs arbete.


På den här platsen i Kummelnäs har många konstnärer mötts och arbetat genom åren. Den genuina och poetiska stämningen finns här och förmedlar en förståelse för hur tanken och känslan finner sin form i olika material och tekniker.


I anslutning till Skulptörens verkstad finns Torsten Renqvists ateljé, möjlig att boka för en visning.


Här kommer även filmer om olika skulptörers arbete att visas och ett bildspel presenteras av interiörer i skulptörers ateljéer och verkstäder.


Här finns ett referensbibliotek under uppbyggnad och information om alla de skickliga yrkesmän och företag som förvaltar och utövar den hantverksskicklighet som behövs för att en skulptur ska kunna bli till.


I verkstaden visas också en skulpturutställning som är ett resultat av de olika material och tekniker som presenteras.


Det är föreningen Renqvists Verkstad som ligger bakom idé och uppförande samt deltar i skulpturutställningen.


Föreningsmedlemmar är Bo Andersson, Lotta Enocsson, Mats Eriksson, Annika Heed, Ingegerd Lohland, Bitte Jonasson Åkerlund, Mats Åberg, Erik Åkerlund, Anders Jansson, Dina Hviid samt Anna-Lena Renqvist.


Torsten Renqvistsällskapet förvaltar och informerar om Torsten Renqvists konstnärskap.


De bägge föreningarna samarbetar och deras verksamheter går ibland samman.


I anslutning till en visning i verkstan går det även bra att boka en visning i Torsten Renqvists ateljé.


I verkstaden och ute på gården kommer det att finnas möjlighet att känna på verktyg och material. Upplev hur det är att hugga i sten eller trä! Testa andra material och tekniker.


Skulptörens verkstad är öppen för bokning av visningar. I anknytning till visningar är det möjligt att även boka kortare workshops i skulpturala tekniker. Läs mer på sidan workshops.


En visning av verkstan passar alla åldrar och grupper. Lämpligt för t.ex. skolor, yrkesskolor, konstföreningar och andra föreningar eller privata grupper.


Varmt välkomna!


Projektgruppen för Skulptörens verkstad


Lotta Enocsson, Mats Eriksson och Annika Heed