Skulpturskogen Ed

SKULPTURSKOGEN ED

Skulpturskogen Ed är något så ovanligt som en skulpturpark som egentligen är en skog. Mitt i Upplands Väsbys vackra kulturlandskap, intill Villa Ed, ligger skogen med höga bokar och gamla ekar. I skogen visas konst av hög kvalitet. Konsten hänger samman med skogen men också med landskapet runtomkring, med sjön och den medeltida kyrkan och med ”Upplevelsestråket” en vandringsled som går kors och tvärs genom Upplands Väsby och sträcker sig ut till Sollentuna och de andra grannkommunerna.

I Skulpturskogen kan ni vandra på små stigar och upptäcka konst på ett nytt sätt, ni kan finna skulpturer i en dunge eller högt upp i trädkronorna eller gömda i kvisthålet på ett träd. Vandra runt och upplev konst i den vackra naturen och i friska luften. I skulpturskogen finns även olika ”Upptäcktsvandringar” att göra. Varje verk har något att berätta om historien, naturen eller om sin egen hemlighet. Läs gåtorna och se om ni kan svaren, det gör att ni deltar i skulpturskogen på ett roligt och lärorikt sätt. Foldrar med gåtor, frågor och svar finns att hämta i vårt skåp som finns intill skogens ingång. Vi har spännande ”upptäcktsvandringar” anpassade till olika åldrar, några för riktigt små barn.

När ni vandrat är ni varmt välkomna till Villa Ed för en stunds vila och avkoppling. I den vackra trädgården med uteservering kan ni njuta av varma drycker, hembakat och hemlagat. Villa Ed är en gammal och vacker villa som idag är en unik handels- och mötesplats för alla sinnen. Förutom cafe & bistro hyser villan verksamheter såsom inredningsbutik, underkläder, massage, frisör, olika skönhetsbehandlingar, konsthantverk samt samtal och terapi.

Skulpturskogen Ed invigs lördag 24 april kl 13.00 2021. För speciella händelser se Separat program på denna hemsida och på Villa Eds hemsida, www.villaed.com där även en karta finns på vägbeskrivning. Upplevelsestråket kan ni läsa om på Upplands Väsbys hemsida www.upplandsvasby.se

Utställande konstnärer våren 2021: Bo Andersson, Katinka Andersson, Mark Andersson, Åsa Elieson, Lotta Enocsson, Mats Eriksson, Annika Heed, Filippa von Krusenstjerna, Sophi Vejrich, Hélène Vejrich

Utställningen i skogen kommer att skifta och delvis förändras under året och nya Upptäcktsvandringar och gåtor kommer att läggas i vårt informations-skåp.

Ni kan boka visningar för grupper, även förskole och skolvisningar. Ni får en visning av skogen och kan uppleva den närmare genom våra upptäcktsvandringar med intressanta frågor och kartor av olika slag beroende på åldersgrupp.

Kontakt

Vägbeskrivning: Från E4an avtag Upplands Väsby, kör till vänster in på Mälarvägen (om ni kommer från Stockholm) fortsätt på Mälarvägen, (850) i ca 4 km, tag höger in på Edsbyvägen vid skylten Villa Ed. Eds kyrka ligger lite längre fram till vänster.

Tack till Johan Curman, markägare

Tack till Bisslinge och Svartinge gårdar

Med stöd av Kultur och fritid, Upplands Väsby kommun

Varmt Välkomna till Skulpturskogen Ed!

Vinter i Skulpturskogen Ed

Nya skulpturer har tillkommit i skogen

Den 7 november invigdes ett antal nya skulpturer i Skulpturskogen.

I den stora gläntan reser sig nu en tre meter hög Åkerblomma i järn. Den går att elda i så att den glöder.

En hjort lösgör sig ur träden

och en elefant ruvar vid den stora stenen. I skogens bryn cirkulerar ett dansande par i en evig piruett. Vid några uråldriga ekar kan ni få göra en sekundsnabb resa upp i de stora trädkronorna genom att kika i de magiska speglarna.

Höstlovsaktiviteter med Skulpturorientering

En bana med roliga uppdrag att lösa för barn i alla åldrar i Skulpturskogen Ed

Onsdag-söndag 3-7 november kl 11-15

Välkommen till knep och knåp i skogen!

Kontakt 0738262254

Kulturföreningen Källare-Skulpturskogen Ed

Välkommen till en höstdag i Skulpturskogen Ed!

Söndagen 7 november kl 12-16

Skulpturskogen invigdes i april i år, istället för som i en skulpturpark finner ni här konsten i en liten vacker skog med promenadstigar.

Vi har nu utökat utställningen i skogen och tänder eldar och bjuder på glüvine!

Ta en promenad i skogen och passa på att besöka Villa Ed.

Utställande konstnärer: Bo Andersson, Katinka Anders- son, Lotta Enocsson, Mats Eriksson, Annika Heed, Leif Kindgren, Filippa von Krusenstjerna, Sophi Vejrich, Hélène Vejrich.

Restaurangen grillar i skogen för att fira in hösten.

Varmt välkomna önskar Kulturföreningen Källaren som arrangerar Skulpturskogen Ed

Tack till Bisslinge förvaltning AB